СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Семена-билки и подправки

Семена-билки и подправки

Подкатегории

Активни филтри

Магданоз Фестивал 5 гр.

0 Review(s)
Цена 1,00 лв.

Ранен високо добивен сорт предназначен за директна сеитба целогодишно. Растението е едногодишно, плодородно и не изисква много грижи. Сортът образува едри, буйни и много добре облистени розетки с атрактивен външен вид и гладки, силно ароматни листа. Подходящ за отглеждане в градината или  саксии. Предпочита пълно изложение на слънце. Вегетационен период 70-90 дни.

Къдравия магданоз се сее директно и не е нужно да подготвяте разсад. Пролетното засяване на семената се извършва в периода между 20 февруари и 10 март. Предзимното засяване на семето направете  в периода между 1 и 15 декември. Периодът на вегетация продължава около 70-80 дни. Отглежда се заради силно ароматните си къдрави листа, които са богати на етерични масла и множество витамини.

Копър Комон 5 гр.

0 Review(s)
Цена 1,10 лв.

Едногодишно, тревисто растение с височина от 60 до 90 см. Толерантно към различни атмосферни условия. Вегетационен период 120 дни.

Чубрица 2 гр.

0 Review(s)
Цена 1,10 лв.

Едногодишно храстовидно растение с тънки изправени стебла, редки бронзови листа и малки бледо розови цветчета. Сортът е светлолюбив, лесен за отглеждане и много подходящ за саксийно производство. Използва се основно в изсушена форма. Вегетационен период 65-75 дни.

Босилек 1 гр.

0 Review(s)
Цена 1,40 лв.

Едногодишно растение с восочина до 70 см. Предпочита слънчеви места, дълбоки, богати и пропускливи почви. Размножава се със семена, които се засаждат февруари - март на дълбочина 1 см. Разсажда се на постоянно място в края на април - началото на май.

Мащерка 0,5 гр.

0 Review(s)
Цена 1,40 лв.

Мащерката е многогодишно растение с височина 10-30 см. Добре вереее на дълбоки, богати почви и слънчеви места. Семената се засяват в началото на август и при височина на разсада 10 см се разсаждат на постоянно място. Има висока устойчивост на студ.

Риган 0,4 гр.

0 Review(s)
Цена 1,40 лв.

Ригана е много годишно растение. Обича слънчеви места с богата отцедлива почва. Размножава се чрез семена, които се засяват месец март, а готовите растения се разсаждат май-юни на разстояние 30 см. в реда и 50 см. между редовете.