СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Мрежи за защита от градушка

Мрежи за защита от градушка

Подкатегории

Активни филтри

Здрава мрежа за защита на растенията от градушка

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При порръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат
  • При заявка на цяла ролка 10% отстъпка

Бяла детелина 0,5 кг

0 Review(s)
Цена 37,00 лв.

Най- висок клас холандски сорт бяла детелина Barenbrug с малки листа и красиви бели цветове. Подходящ за пасища и ливади.

Ефикасни ли са мрежите против градушка

Мрежите за защита от градушка се използват, за да се предотвратят или намалят щетите, причинени от градушка на селскостопански и градински култури, автомобили, сгради и други обекти. Тези мрежи имат няколко ключови характеристики и предимства:

Мрежите за градушка предоставят защита на растенията и културите. Тези мрежи са проектирани да позволяват пропускането на достатъчно светлина и въздух към растенията.

Мрежите за защита от градушка са изработени от издръжливи материали, които могат да издържат на натиск от градушка и да продължат да функционират в продължение на много сезони.

Те се монтират и демонтират относително лесно, което прави възможно използването им само по време на градушка и свалянето им след това.

Мрежите за защита от градушка могат също така да се използват за предотвратяване на повреди на автомобили и сгради.

Мрежите са налични в различни размери и видове, което позволява избора на подходящият тип и размер спрямо конкретните нужди и култури.

Мнозина от мрежите са проектирани да бъдат екологично устойчиви и да могат да се рециклират след употреба.

Какви култури и насаждения могат да се защитят 

Плодови насаждения: Плододайни дървета като ябълки, круши, череши, сливи, праскови и лозя са податливи на увреждания от градушка. Мрежите могат да предпазят плодовете от увреждания и да подпомагат производителите да запазят реколтата си.

Зеленчуци: Различни видове зеленчуци, като домати, пипери, краставици и тиквички, могат да бъдат повредени от градушка. Мрежите могат да предпазят зеленчуците и да подпомагат растежа им.

Градинарски култури: Растения като грах, броколи, карфиол и други, които се отглеждат в градинските лехи, могат също да бъдат защитени от градушка с мрежи.

Бобови култури: Култури като боб и леща могат да бъдат предпазени от ударите на градушка с помощта на мрежи.

Оранжерии с цел предпазване на покритието им (стъкло, полиетилен, поликарбонат), както и растенията които са под него

Издръжливост и употреба

Мрежите против градушка са изработени от издръжливи материали и се монтират над културите или насажденията, за да предотвратят попадането на градушка. Те предоставят физическа бариера, която намалява размера и силата на градушката и предотвратява уврежданията. Изборът на мрежа и метода на монтаж зависи от конкретните условия и култури, които трябва да бъдат защитени.

Качеството на материала, от който са изработени мрежите, е от решаващо значение за тяхната издръжливост. Обикновено се използват здрави и устойчиви на атмосферните условия материали като полипропилен или полиетилен. Висококачествените мрежи са обикновено по-издръжливи и могат да се използват повече сезони.

Мрежите против градушка се предлагат в различни степени на мрежова плътност, което означава, че те могат да имат различен брой и размер на отворите. Плътните мрежи предоставят по-голяма защита срещу градушката, но могат да намалят проникването на светлината и въздуха.

Важно е мрежите да бъдат инсталирани правилно и да бъдат надеждно закрепени, за да устоят на ветрове и градушка. Някои мрежи са подсилени с връзки или брезенти, които повишават тяхната стабилност.

Мрежите трябва да се поддържат редовно. Трябва да се проверяват за повреди и скъсвания след силни удари на градушка. Повредените части трябва да се заменят или ремонтират.

През зимния сезон мрежите трябва да се прибират.

Екипът ни от специалисти може да ви консултира относно  избора на подходящи мрежи и методи за защита от градушка. За въпроси и поръчки, позвънете: