СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Самополивни саксии

Самополивни саксии

Активни филтри

Самоливни сандъчета за тераси и балкони Берберис от серията Urbalive.

Конструкцията на сандъчето осигурява достатъчно място за циркулация на почвения въздух в полза на растенията вътре в него.

Самополивни сандъчета Doppio

0 Review(s)
Цена 19,50 лв.

Самополивни интериорни саксии/сандъчета Doppio с възможности за избор на дизайн според Вашия вкус.

Дизайнерска самополивна саския Tree е изработена от пластмаса и дърво. Нейната съвременна форма и комбинация от материали създават уникална възможност за декорация на Вашия дом.

Самополивните сандъчета МАРЕТА са с дължина 60см. и се състоят от две части резервоар за вода и контейнер за растението.

Имат богата гама от свежи цветове и възможност за комбинация между горната и долната част на саксията.

 

Самополивна саксия URBALIVE ниска

0 Review(s)
Цена 170,00 лв.

Дизайнерска самополивна саския URBALIVE е изработена от пластмаса и дърво. Нейната съвременна форма и комбинация от материали създават уникална възможност за декорация на Вашия дом.

Самополивна саксия Марета 30

0 Review(s)
Цена 22,00 лв.

Кръглата самополивна саксия Марета е страхотна комбинация от резервоар за вода отдолу и контейнер за растението отгоре.

Имат богата гама от свежи цветове и възможност за комбинация между горната и долната част на саксията.

Дизайнерска самополивна саския URBALIVE е изработена от пластмаса и дърво. Нейната съвременна форма и комбинация от материали създават уникална възможност за декорация на Вашия дом.

Какво представляват самополивните саксии

Самополивните саксии са контейнери, специално проектирани да осигурят на растенията постоянно водоснабдяване за продължителен период от време. Те включват резервоар за вода, контейнер за растението, фитили за отдаване на влага към почвата, индикатор за наличие на вода,

Предимства на самополивните саксии:

Постоянно поливане: Самополивните саксии осигуряват постоянно водоснабдяване на растенията, намалявайки риска от недостатъчно или прекомерно поливане. Това е особено полезно за заети хора или когато растенията са поставени на места, които са трудни за достъп за редовно поливане.

Водна ефективност: Резервоарът в самополивните саксии минимизира изпарението на водата, което води до ефективно използване на водата. Може също така да помогне за предотвратяване на оттичането на вода и да намали честотата на поливане в сравнение с традиционните саксии.

Здраве на растенията: Самополивните саксии насърчават по-здравословен растеж на растенията, като осигуряват постоянно снабдяване с вода в зоната на корените. Те помагат за предотвратяване на стреса от преполиване и намаляват вероятността от преовлажнена почва, гниене на корените или заболявания, причинени от преполиване.

Удължени интервали на поливане: С по-големия резервоар за вода самополивните саксии могат да поддържат растенията за по-дълги периоди между поливанията, което ги прави подходящи за ваканции или когато редовната поддръжка е предизвикателство.

Удобство: Самополивните саксии са удобни и лесни за използване, изискват по-рядко наблюдение и поливане в сравнение с традиционните саксии. Те могат да опростят грижите за растенията.

Самополивните саксии се предлагат в различни размери, материали и дизайн, което ви позволява да изберете опции, които отговарят на нуждите и естетическите предпочитания на вашето растение. Те са универсални и могат да се използват за широка гама от растения, включително цветя, билки и зеленчуци, както на закрито, така и на открито.

От какъв материал са направени

Самополивните саксии обикновено са направени от комбинация от материали, за да осигурят функционалност и издръжливост. Двата основни компонента на самонапояващите се саксии са:

Външен контейнер: Външният контейнер, който държи растението и водния резервоар, обикновено е изработен от пластмаса или керамика. Пластмасовите саксии се използват често поради тяхната лекота, достъпност и издръжливост. Керамичните саксии предлагат по-естетичен вид, но могат да бъдат по-тежки и по-податливи на счупване.

Вътрешен воден резервоар: Вътрешният воден резервоар е отговорен за съхраняването и доставянето на вода към корените на растението, ако е необходимо. Обикновено е изработена от пластмаса и е проектирана със система за изтичане или саморегулиращ се механизъм за контролиране на водния поток. Използваният пластмасов материал често е хранителен или специално предназначен за приложения в градината.

Важно е да се отбележи, че специфичните материали, използвани при самополивните саксии, може да варират в зависимост от марката, дизайна и предназначението. Различните производители могат да включат различни материали и технологии, за да създадат свои собствени версии на самополивни саксии.

Видове самополивни саксии

Ето някои често срещани видове самополивни саксии:

Самополивни саксии: Тези саксии имат отделен резервоар на дъното или отстрани, който задържа вода, която постепенно се изтегля в почвата чрез система за отвеждане. Фитилът, обикновено изработен от плат или капилярна рогозка, позволява на корените на растението да абсорбират вода, ако е необходимо. 

Самополивни висящи саксии: Самополивните висящи кошници разполагат с резервоар в горната или долната част, който непрекъснато доставя вода на растенията. Тези кошници често имат фитил или система за разпределение на водата, която осигурява равномерно разпределение на влагата в растенията. 

Самополивни контейнери: Самополивните  интериорни сандъчета са изработени  от висококачествена пластмаса. Чрез завъртане на двата контейнера се получават два различни дизайна на саксията. 

Изборът на самополивна саксия зависи от специфичните нужди на вашите растения, размера на съда и вашите лични предпочитания. Всеки тип самополивна саксия предлага удобен и ефективен начин за осигуряване на постоянна влага на вашите растения, като намалява честотата на ръчно поливане и осигурява по-добро здраве на растенията.