СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Програматори

Програматори

Активни филтри

Брой станции : 1, 2, 4, и 6 (електромагнитни клапани)

Програматорът се управлява чрез BlueTooth на смартфон или таблет с безплатното приложение MySolem oт Google Play и App Store.

Обхват на действие(разстояние между BlueTooth смартфон(таблет) и програматор) до 10 метра.

Брой станции : 1, 2, 4, и 6 (електромагнитни клапани)

Програматорът се управлява чрез BlueTooth на смартфон или таблет с безплатното приложение MySolem oт Google Play и App Store.

Интерфейса позволява удобно да управлявате напояването на градината от разстояние, като оптимизирате управлението и намалявате консумацията на вода, без да се налага да отваряте шахтата за клапани.

Обхват на действие(разстояние между BlueTooth смартфон(таблет) и програматор) до 10 метра.

Solem BL-NR Програматор за кран на батерия с Bluetooth управление и мобилно приложение
Захранван от батерия 9 волта. Той може да бъде свързан към система за капково напояване/разпръсквачи или мъглуваща система(от менюто на приложението се избира вида - напояване или мъглуване). Това е идеалното решение за интелигентно напояване на вашата градина или мъглуване/охлаждане на вашата тераса.

Брой станции : 1, 2, 4, и 6 (електромагнитни клапани)

Програматорът се управлява чрез BlueTooth на смартфон или таблет с безплатното приложение MySolem oт Google Play и App Store.

LR-IP е LORA и Bluetooth контролер с голям обхват до 800 метра, водоустойчив, захранва се от 9V батерия. Идеален за големи отдалечени райони.

Възможност за управление чрез Wi-Fi през интернет с допълнителен модул за централно управление LR-MB LORA 

Таймер за напояване за директен монтаж на кран канелка.

Модели:

  • Amico+ - управлява само една станция
  • Amico 2+ - управлява две називисими станции

Mодул за централно управление LR-MB 10 LORA 

LR-MB-10 LoRa / Wi-Fi модул за свързване на 10 модула за напояване. Прехвърля данните /настройките/ от инсталираните модули към платформата MySolem. В радиус от 800 метра. LR-MB свързва всички ваши модули.Таймер за напояване Zero Rain

0 Review(s)
Цена 65,00 лв.

Програматорът "Zero" работи от 0 bar минимално налягане до 4 bar максимално налягане, което го прави идеален при използване в комбинация със съдове и бидони за гравитационно поливане. 

Програматорът на батерии 9V TBOS-BT осигурява контрол на поливния процес на обекти с обществено приложение, който се програмират през смартфон чрез безплатното мобилно приложение Rain Bird.

Брой станции : 1,2,4,6 (електромагнитни клапани)

Какво представляват програматорите за поливане

Програматорите за напояване, често наричани контролери за напояване или таймери, са устройства, използвани в автоматизирани напоителни системи за планиране и контрол на поливането на растения, тревни площи и други външни площи. Тези устройства са от съществено значение за ефективното управление на водата, тъй като позволяват на потребителите да задават конкретни графици за поливане, продължителност и интервали, като помагат за запазване на водата и гарантират, че растенията получават подходящото количество влага.

Ето как работят програматорите  за напояване и техните основни характеристики:

График: Програматорите за напояване ви позволяват да зададете конкретни дни и часове за поливане. Това гарантира, че вашите растения получават вода, когато имат най-голяма нужда от нея, оптимизирайки растежа и здравето им.

Зони: Много напоителни системи покриват различни области или зони в ландшафта, всяка с различни нужди от вода. Програматорите за напояване могат да контролират множество зони, което ви позволява да приспособите графици за поливане към нуждите на всяка зона.

Продължителност: Можете да посочите колко дълго трябва да продължи всеки цикъл на напояване. Тази продължителност обикновено се определя от фактори като вида на растенията, типа на почвата и метеорологичните условия.

Честота: Програматорите за напояване ви позволяват да зададете честотата на поливане за всяка зона. Това може да е всеки ден, през ден или определени дни от седмицата.

Сезонни корекции: Някои програматори за напояване имат способността да коригират графиците за поливане въз основа на сезонните промени. Например, те могат да увеличат поливането през горещите летни месеци и да го намалят през по-хладните периоди.

Интегриране на сензор за дъжд: Много съвременни програматори за напояване могат да бъдат свързани към сензори за дъжд. Тези сензори отчитат валежите и могат временно да спрат или коригират графиците за поливане, за да предотвратят преполиване.

Ръчни настройки: В случай, че трябва ръчно да поливате градината си извън програмирания график, повечето програми за напояване ви позволяват да стартирате цикъл на поливане с натискането на бутон.

Лесно програмиране: Удобните за потребителя интерфейси и интуитивните контроли улесняват програмирането и регулирането на графиците за поливане според вашите предпочитания.

За какво се използват програматорите

Програматорите за напояване служат за няколко важни цели и се използват широко за подобряване на ефективността, удобството и ефективността на практиките за поливане. Ето някои от основните приложения на програматорите за поливане:

Автоматизирано поливане: Основната цел на програматорите за напояване е да автоматизират процеса на поливане на растения, тревни площи и градини. Те позволяват на потребителите да задават конкретни графици за това кога и колко дълго трябва да се извършва напояването. Това елиминира необходимостта от ръчно поливане, което може да отнеме много време и да е непостоянно.

Програматорите за напояване допринасят за опазването на водата, като осигуряват прецизен контрол върху количеството използвана вода. Това предотвратява преполиването и намалява загубата на вода.Чрез планиране на напояването през оптималните часове на деня (обикновено рано сутрин или късно вечер), програматорите за напояване помагат за намаляване на загубата на вода поради изпарение и вятър. Това гарантира, че растенията получават максимална полза от прилаганата вода.

Програматорите за напояване позволяват на потребителите да настроят множество зони за напояване и да персонализират графици за всяка зона въз основа на специфичните изисквания на растителността в тази област.

Автоматизираните системи за напояване осигуряват постоянни нива на влага, които са от решаващо значение за поддържане на здравословен растеж на растенията. Растенията с постоянен достъп до вода са по-малко податливи на стрес, болести и увяхване.

Много съвременни програматори за напояване идват с интелигентна технология, която позволява на потребителите да управляват своите напоителни системи дистанционно чрез приложения за смартфони или уеб интерфейси. 

Програматорите за напояване са проектирани да бъдат удобни за потребителя, което улеснява настройването и промяната на графиците за поливане според вашите предпочитания. Това елиминира необходимостта от ръчни настройки или включване и изключване на вентили.

Видове програматори

Налични са няколко вида Програматори за напояване, всеки с различни функции и възможности, за да се погрижи за различни нужди и предпочитания. Ето някои често срещани типове програматори за напояване:

Основни ръчни таймери: Тези таймери ви позволяват ръчно да зададете продължителността на поливане за всяка зона. Те са лесни за използване, но им липсват разширени функции за планиране.

Основни електронни таймери: Тези таймери предлагат повече гъвкавост, като ви позволяват да зададете конкретни дни и часове за напояване. Възможно е обаче да им липсват разширени функции като сензори за дъжд или интеграция на смартфон.

Програмируеми таймери: Тези таймери предоставят повече опции за планиране. Можете да зададете различни начални часове, продължителност и дни за всяка зона. Някои модели предлагат и множество програми за различни сезони.

Интелигентни контролери за напояване: Тези контролери се свързват с интернет и могат да се управляват дистанционно чрез приложения за смартфони или уеб интерфейси. Те често се интегрират с данните за времето, за да коригират графиците за поливане въз основа на условията в реално време. Някои модели дори използват предсказващи алгоритми за оптимизиране на напояването.

Контролери, базирани на времето : Тези контролери използват данни за времето в реално време, включително температура, влажност и слънчева радиация, за да определят оптимални графици за поливане. Те регулират напояването въз основа на скоростта на изпарение, за да предотвратят преполиване.

Таймери за капково напояване: Тези таймери са специално проектирани за системи за капково напояване. Те често предлагат по-прецизен контрол върху подаването на вода, което е важно за ефективното капково напояване.

Безжични контролери за сензори за почвена влага: Тези контролери използват безжични сензори за почвена влага за измерване на съдържанието на влага в почвата. Те коригират графиците за поливане въз основа на действителните почвени условия.

Модулни контролери: Тези контролери ви позволяват да добавяте или премахвате модули, за да увеличите броя на зоните, които можете да контролирате. Те са полезни за по-големи ландшафти с много зони за напояване.

Контролери, захранвани от батерии: Тези контролери работят с батерии и са идеални за ситуации, в които електрическите контакти не са лесно достъпни.

Контролери с активиран WiFi: Тези контролери се свързват към вашата домашна WiFi мрежа, което ви позволява да контролирате и коригирате графиците за напояване с помощта на вашия смартфон или таблет.

Когато избирате програматор за напояване, вземете предвид фактори като размера на вашия ландшафт, броя на зоните, които трябва да контролирате, наличието на източници на захранване и дали искате възможности за дистанционно управление. Типът програматор за напояване, който изберете, трябва да съответства на вашите нужди от поливане, бюджет и технологични предпочитания.

Популярни марки и информация за тях

В Онлайн магазина на e-gradina.com ще откриете програматори за напояване на известни брандове като Rain Bird, Hunter, SOLEM.

При въпроси и колебание който от нашите продукти е най-правилния избор за вашите нужди, то не се колебайте да ни потърсите:  0878 211 155