ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА  ОНЛАЙН МАГАЗИНА  E-GRADINABG.COM

Молим ви внимателно да прочетете тези условия, преди да използвате онлайн магазина. Ако използвате този онлайн магазин, се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този онлайн магазин!

Настоящите  ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между "E-Gradinabg.com” -Онлайн магазин, от една страна, и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн E-Gradinabg.com .


Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки обект, линк или бутон, разположени на страниците на E-Gradinabg.com (с изключение на линка към настоящите Общи условия), Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.1. Условия за използване на Сайта – E-Gradinabg.com

Потребителят разбира и приема обстоятелството, че информационните услуги и Сайта се предоставят "във вида, в който са" и това, че E-Gradinabg.com не поема никаква отговорност за навременността, изтриването и невъзможността да бъде доставена информация относно завършени поръчки на Потребителя, информация за неналични продукти, както и за нанесени щети, пропуснати ползи и други вреди, настъпили след, в резултат на или поради използване (или пък невъзможност за използване поради технически проблеми, профилактика, решения на администратора и др.) на Сайта. В случай, че вследствие на използването на този Сайт или материали от него доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт или поправка на оборудване или информация, Потребителят поема цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

E-Gradinabg.com само предоставя информацията на Сайта и не отговаря за каквито и да са смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на Сайта, вследствие експлоатирането на техническото оборудване от потребителя.

2. Задължения на потребителя при попълване на бланката за поръчка
Предвид ползването на Сайта E-Gradinabg.com, Потребителят се съгласява: да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на формата за поръчка (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни);
В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, E-Gradinabg.com има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

3. Информация и данни, които попълвате в нашия сайт:

Ставайки клиент на нашия магазин Вие попълвате информационно каре , което съдържа обикновени данни ,които да удостоверят , че сте реално лице. Чрез тези данни ние можем да се свържем с Вас в случай на нужда по доставката на заявената от вас поръчка.

Вие предоставяте и данни на друго лице (получател) , които ще бъдат използвани само и единствено за правилното и пълно изпълнение на заявената от Вас поръчка!


4. Поведение на потребителите
Потребителят, ползващ Сайта, е изцяло отговорен за препубликуването или предавано по друг начин съдържание на Сайта. E-Gradinabg.com не гарантира за точността, целостта, верността или характера на изпращано и разпространявано чрез Сайта Съдържание.

Потребителят се съгласява да НЕ използва Сайта E-Gradinabg.com, за да:
а) Изпраща, формулира, или предава по някакъв друг начин Съдържание, което е неприлично незаконно, заплашващо ,вредно, обиждащо, предизвикващо безпокойство, нараняващо, дискредитиращо, вулгарно,  клеветящо  другия или неприемливо от гледна точка на расови, етнически или други причини;
б) Да формулира, публикува, изпраща, или да предава по друг начин неразрешени рекламни материали, junk mail, spam, "верижни писма", пренасочени с alias поддомейни, "пирамидални схеми" или други форми за привличане на клиенти;
в) да формулира, изпраща, публикува или да предава по друг начин материали, съдържащи компютърни вируси или други компютърни кодове, файлове или програми, предназначени да прекъсват, разстройват или ограничават функционирането на компютърен софтуер, хардуер или телекомуникационно оборудване;
г) да нарушава преднамерено или непреднамерено местни, национални или международни закони;
д) да преследва или по друг начин да безпокои друг Потребител;
е) да събира и използва неправомерно персонална информация за други потребители.


6. Представяни стоки и услуги на cайта


В страницата на всяка стока, представена в Сайта, са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. E-Gradinabg.com не носи отговорност за неточности в описанието на стоката и не претендира за изчерпателност на предоставената информация. Потребителя трябва да знае, че е възможно да има неволни грешки в описанието на продуктите.
Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.


7. Закупуване на стоки , представени в E-Gradinabg.com

Потребителят има право да поръчва стоки, представяни от E-Gradinabg.com .При правене на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за доставка според предложените на Сайта варианти.
По всяко време преди завършването на Поръчката потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.
При направа на поръчка чрез Сайта потребителят влиза в договорни отношения със E-Gradinabg.com ,касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия, поръчката се смята за направена:
Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на сайта по време на правене на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на цената на продукт, E-Gradinabg.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.
Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена под старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца, когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

8. Доставка на закупени стоки
Доставката на поръчаните стоки се извършва по избраният от Потребителя начин и според посочените срокове E-Gradinabg.com си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни, без да информира предварително Потребителя, и да удължава сроковете над 7 дни с предварителното одобрение от страна на Потребителя.
E-Gradinabg.com си запазва правото да променя подизпълнителя извършващ доставката без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

9. Плащане

E-gradinabg.com предлага на своите клиенти избор между два начина на заплащане на поръчаните от тях продукти:  по банка или с наложен платеж. При заплащане по банкова сметка, ние ще изпратим поръчката Ви след потвърждение от страна на банката за налична сума по сметка. При заплащане с наложен платеж Вие заплащате цената на поръчания от Вас продукт на куриера при получаване на стоката. Заедно с пратката вие получавате издадена стокова разписка за физически лица или издадена данъчна фактура за юридически лица за стойността на покупката, касова бележка и товарителница.

E-gradinabg.com си запазва правото да променя всички обекти, намиращи се на страниците на електронният магазин без предизвестие, в това число: цени, промоционални оферти, спецификации, снимки и др. Потребителят е длъжен да заплати цената, обявена по време на заявката на стоките. Единичната цена на стоките не включва стойността на доставка.

 Екипа на E-gradinabg.com не носи отговорност за печатни или илюстративни грешки . Всички снимки на продуктите са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.  


10. Отказ от закупена стока


Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 7- дневен срок от получаване на поръчката в случай, че дадената стока е във вида, в който е доставена, ако е опакована - опаковката не е отваряна (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана целостта на евентуални пломби и етикети, целящи да установят разопаковането или употребата на стоката.

При констатация на дефектна стока, до 24 ч. от получаването й и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, E-Gradinabg.com се ангажира тя да бъде подменена с нова, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да бъде възстановена депозираната за стоката сума, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, от ремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на клиента. При несъответствие на стоката с основните характеристики, посочени в страницата, E-Gradinabg.com възстановява депозираната за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

11. Гаранционно обслужване
С всяка поръчка за стоки, подлежащи на гаранционно обслужване, E-Gradinabg.com издава надлежна гаранционна карта с данните на стоката и гаранционните срокове.
Гаранцията губи валидност:
а) при изгубена гаранционна карта;
б) при опит за ремонт от неоторизиран сервиз;
в) при повреди, причинени от неправилна експлоатация;
г) при нарушаване на физическата цялост на изделието;
д) при химическо, електрическо или друго въздействие, несвързано с нормалната експлоатация на продукта.
Гаранцията не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност (батерии, консумативи и др.). Гаранционното обслужване се извършва от оторизирани сервизи на вносителя/дистрибутора на стоката. Гаранционното обслужване се извършва при наличие на пълна документация и окомплектовка на изделието. Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях, без да се осигуряват каквито и да е гаранции, включително търговски и целеви. Задълженията на E-Gradinabg.com по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт, се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени.

12. Други


E-Gradinabg.com има право да променя технологията и дизайна на предоставяните услуги без предварително известяване.

E-Gradinabg.com запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.