Изграждане на поливна система: Всичко, което трябва да знаем
28
Nov
Автоматизираната поливна система е система, която използва технология и устройства за автоматизиране на процеса на поливане на растения. Такава система може да бъде изключително полезна за градинари, земеделци, както и всички любители на градината у дома, тъй като предлага ефективно управление на водните ресурси, подобрява качеството на поливане и намалява ръчната работа.
  Автор:

Прочети повече

Ефективни методи борба с градушките: Пълно ръководство
27
Nov
Опазването на селскостопанските култури от градушка изисква комбинация от предпазни мерки и технологични решения.Поставянето на мрежи или покривала над уязвимите селскостопански култури може да предотврати удара от градушки и да намали щетите. Този метод се използва особено при открити градини и полета с по-уюзвима или скъпоструваща селскостопанска култура.
  Автор:

Прочети повече

Какво е мулч, приложения и предимства на мулчирането
10
Nov
Мулчирането е процес, при който се покрива почвата около растенията с различни материали с цел регулиране на водния и въздушния режим на почвата. Мулчиращите фолиа, предлагани от онлайн магазина на e-gradina.com са специални пластмасови фолиа или филми, които се използват в градинарството и земеделието като вид мулч.
  Автор:

Прочети повече