СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Засенчващи мрежи

Засенчващи мрежи

Подкатегории

Активни филтри

Плетена мрежа за сянка. Идеална мрежа за засенчване на зеленчуци.

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При порръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат
  • При заявка на цяла ролка 10% отстъпка

Засенчваща мрежа 65%

0 Review(s)
Цена 1,25 лв.

Плетена мрежа за засенчване на тенти, навеси, беседки.

Подходяща и за ограда

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При порръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат

Какво представляват засенчващите мрежи

Мрежите срещу слънце, известни още като слънце защитни мрежи, са специализирани мрежи, които се използват за регулиране на слънчевата светлина и топлина, която достига до определени обекти или растения. Те предоставят редица ползи и приложения:

Засенчващите мрежи са налични в различни цветове, дебелини и структури, което позволява на хората да изберат подходящата мрежа за тяхната конкретна нужда и естетичен вкус. Те се използват както за домашни, така и за комерсиални приложения и предоставят важен инструмент за регулиране на слънчевата светлина и топлина.

За какво се използват

Мрежите срещу слънце се използват, за да се намали интензивността на пряката слънчева светлина, която попада върху определени обекти, например растения, мебели, автомобили, хора и др.Те могат да помогнат за поддържане на по-стабилна температура в сгради и обекти, като предотвратяват прегряването през горещите летни месеци.

Защита на растения: Мрежите могат да предпазят растенията от изгаряне и изсушаване, като намаляват интензивността на слънчевото излъчване и намаляват изпарението на вода от почвата.

Предпазване на открити площи: Те могат да се използват, за да се предпазят открити площи като тераси, басейни, спортни игрища и градински площи от слънчева светлина и топлина.

Енергоспестяване: С помощта на мрежите за сянка може да се намали нуждата от климатични системи и охлаждащи устройства в сгради, което води до икономии на енергия.

Защита на автомобили: Мрежите срещу слънце се използват за предпазване на автомобилите от избледняване на боята, нагряване на интериора и други неблагоприятни въздействия на слънчевата светлина.

Външна декорация: В определени случаи, засенчващите мрежи могат да бъдат използвани като декоративни (скриващи) огради на дворове, тераси и градини.

Предимства на мрежите за сянка

Мрежите за сянка или засенчващи мрежи предлагат няколко полезни предимства и се използват в различни области. Ето някои от тези предимства:

Засенчващите мрежи  регулират количеството светлина, което достига до растенията. Това позволява на земеделците и градинарите да контролират осветеността на културите си, което е полезно при отглеждането на растения, чувствителни към слънчева светлина.

Не са малко случаите, при които потребителите купуват засенчваща мрежа, с която да направят навес върху своя кът за релакс в градината. 

Засенчването с мрежи намалява изпарението на вода от почвата, което може да помогне за икономия на вода, особено в сухи региони.

Мрежите могат да предпазят културите от насекоми и птици, които могат да нарушат реколтата или да предизвикат повреди на растенията.

Мрежите могат да предпазят растенията от вятър и/или градушка, което може да намали риска от физически увреждания на реколтата.

Използването на мрежи за сянка може да подобри условията за отглеждане на растения и да повиши устойчивостта на селскостопанските или градински  култури.

Мрежите за сянка могат да бъдат използвани като декоративен елемент в градината или на терасата, което добавя естетика към пространството.

Характеристики и приложение на засенчващите мрежи

Засенчващите мрежи  предоставят разнообразни ползи и могат да бъдат пригодени за конкретните нужди и условия на съответната област или култура. Те се използват както в селскостопанския, така и в градинският  сектор, както и за различни приложения извън тях, където е необходимо контролиране на осветеността и температурата.

Засенчващите мрежи, наричани още мрежи за сянка или слънцезащитни мрежи, са специално проектирани материали, които се използват за регулиране на светлината и температурата в различни среди. Ето някои от техните характеристики и приложения:

Характеристики на засенчващите мрежи:

Плътност на мрежата: Засенчващите мрежи се предлагат в различни степени на плътност, което определя количеството светлина, което може да преминава през тях. По-плътните мрежи предоставят по-голямо засенчване.

Материал: Те са изработени от издръжливи материали - полиетилен, които са устойчиви на атмосферните условия и ултравиолетовите лъчи.

Цветове: Засенчващите мрежи са често в черен или зелен цвят, като тези цветове предоставят по-голямо засенчване и абсорбция на светлината.

Порьозност: Мрежите могат да бъдат с порьозност (процент на отворите) от около 30% до 90%, в зависимост от нуждите за засенчване и вентилация.

Приложения на засенчващите мрежи:

Земеделие и градинарство: Засенчващите мрежи се използват в селскостопанския сектор и градинарството за засенчване на растения. Те регулират количеството светлина и температурата, подпомагайки растенията да растат под оптимални условия.

Парници и оранжерии: Мрежите за засенчване се използват в парници и оранжерии, за да се предотврати прегряването и изгарянето на растенията, особено през летните месеци.

Селскостопански структури: Те се прилагат и в селскостопанските структури, като ферми и стопански сгради, за поддържане на оптимални условия за животните и съхранение на стоки.

Сгради и обекти: Засенчващите мрежи могат да се използват в сградите и обектите за регулиране на вътрешната температура и намаляване на консумацията на енергия за климатизация.

Декорация и архитектура: В някои случаи мрежите за засенчване могат да бъдат използвани като декоративен елемент в архитектурата, за да предоставят интересен визуален ефект или да прикрият нежелани обекти.

Засенчващите мрежи предлагат разнообразни приложения и помагат за поддържане на комфортни условия както в селскостопанския сектор, така и в различни други области. Техният избор и конфигурация зависят от конкретните нужди и условия на средата, в която се използват.