СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Мрежи за защита от птици

Мрежи за защита от птици

Подкатегории

Активни филтри

Мрежа против оси е мека и гъвкава. Предназначена е да предпазва гроздето от насекоми и птици. Тя обхваща плътно плода, като чорап не пречи на зрееенето и не го задушава.

Мрежа срещу птици Biobirds

0 Review(s)
Цена 0,60 лв.

Плетена мрежа за защита на плодовете от птици

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При поръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат.
  • При заявка на цяла ролка 10% отстъпка

За какво се използват мрежите за защита от птици

Мрежите за защита от птици се използват, за да се предотвратят щетите, причинени от птици, които могат да нанасят увреждания на селскостопански култури, плодове, семена и други растения. Тези мрежи предлагат ефективен начин за защита на растенията от птиците, без да им се причиняват вреди. Представяме ви няколко ключови характеристики и предимства на мрежите за защита от птици:

Мрежите предотвратяват птиците да достигнат до растенията и да ги увредят, като ги ядат или разпространяват болести.

Мрежите позволяват светлината и въздухът да преминават през тях, което е важно за растежа на растенията и възможността им да дишат.

Мрежите за защита от птици са изработени от издръжливи материали, които могат да издържат на полетите на птиците и да продължат да функционират в продължение на много сезони.

Също така мрежите са проектирани да бъдат екологично устойчиви и да  могат да се рециклират след употреба.

Предимства и ефикасност

Мрежите за защита от птиците се използват в селското стопанство и градинарството за предпазване на реколтата и плодовете от наранявания, причинени от птици. Те предоставят няколко важни предимства и ефикасни решения за земеделците и градинарите:

Предимства на мрежите за защита от птиците:

Мрежите предпазват зреещите плодове, зеленчуци и зърнени култури от храненето на птици, като се предотвратява повреждането им от клюнове и драскане.

Птиците могат да носят и разнасят болести и вредители. Мрежите предпазват реколтата от контакт с птиците, намалявайки риска от зараза.

Подобряване на растежа: Когато се използват мрежи за защита, растенията имат по-добри условия за растеж и развитие, тъй като са по-малко стресирани от наличието на птици.

Спестяване на ресурси: Мрежите могат да спестят време и ресурси, които обикновено се изразходват за прогонване на птици или за прилагане на други методи за защита.

Ефикасност на мрежите за защита от птиците:

Избор на подходящ размер и материал: Изборът на правилния размер и тип на мрежата е от съществено значение за ефикасността й. Тя трябва да бъде достатъчно плътна, за да предотвратява птиците да проникват през нея, но също така да позволява на растенията да получават достъп до светлина и въздух.

 Единият вид мрежи против птици са плетени полиетиленови мрежи, които са меки и лесни за разпъване. Вторият вид са екструдирани мрежи, които имат по-ниска UV защита, но пък обикновено са с по-малки отвори, защото нишката им е по-тънка, но пък същевременно толкова здрава, колкото плетената полиетиленова. Има и чорапи, които са с много ситни отвори за индивидуално опаковане (обикновенно се използват за грозде). Чорапите също така предпазват от оси.

Редовна поддръжка: Мрежите изискват редовна поддръжка и проверка за евентуални повреди. Поправките трябва да се извършват незабавно, за да се поддържа ефикасността на мрежите.

Важно е да се следи за действията от страна на птиците и да се поддържа чиста среда около мрежите, за да не привличат птиците с храна или гнездене в близост до тях.

За какви насаждения са подходящи

Мрежите за защита от птиците са подходящи за различни видове насаждения и култури в селското стопанство и градинарството. Ето някои от типовете насаждения и реколти, за които мрежите за защита от птиците са особено полезни:

Овощни градини - Мрежите против птици се използват широко в овощарството, за да се предотврати щетите, причинени от птиците върху овощните дръвчета и плодовете. 

Подходящ избор са мрежите с малки отвори, които ще предотвратят проникването на по-малки птици и насекоми. Мрежите са ежедневно изложени на слънце затова трябва да бъдат устойчиви на ултравиолетовите лъчи, за да не се разпаднат и да не губят ефективността си под въздействието на лъчението.

Обърнете внимание на вентилационните и осветителни нужди на овощната градина. Мрежите не трябва да пречат на преминаването на въздух и светлина, което е важно за здравословния растеж на растенията.

При използването на мрежи против птици е важно да се инсталират правилно, за да се предотврати проникването на птици. Това може да включва поддържане на мрежата вдигната от дъното и осигуряване на здраво закрепване към подпорни структури или стълбове.

Мрежа за защита на Лозови насаждения и асми от оси и птици

Мрежата против птици и насекоми  за лозя предпазва лозовите насаждения от различни недоброжелатели през всички стадии на развитието на лозата и плодовете. Тези мрежи могат да защитават насажденията и от градушка, която може да нанесе значителни щети върху реколтата.  Когато гроздето узрее, то често бива нападнато от пчели и оси, които могат да унищожат реколтата до 100%. С помощта на мрежата против птици за лозя, достъпът им до гроздовете е напълно ограничен и по този начин те могат да останат в своята цялостност. Благодарение на тази мрежа стопаните на лозовите насаждения имат възможност да отгледат богата реколта, която да им донесе нужното удовлетворение, без финансови загуби. 

Мрежите за защита от птици много често изпълнява функция на покритие за тераси и балкони за защита от гълъби и други птици които ровят по цветята, и нанасят вреди около дома. 

Тези са само някои от примерите на насаждения и култури, които могат да бъдат защитени с мрежи от птиците. Мрежите предоставят ефективна и екологична защита, която помага на земеделците и градинарите да запазят своята реколта и производство от вредители.