Био тор Sapro Humus
  • Био тор Sapro Humus
  • Био тор Sapro Humus

Био тор SaproHumus 2 литра

2,50 лв.
С вкл. данък
B-TU-002
11 Артикула
Нов
Разфасовка
Количество

СапроХумус е 100% органичен! Високо ефективен, щадящ околната среда тор.

Представяме Ви новият универсален продукт SaproHumus, който е органичен Тор в същото време и почвоподобрител. SaproHumus е смес от специално подготвен, обогатен компост (торф) и обезводнен концентриран Сапропел. SaproHumus няма аналог! Той се отличава от всички други торове, които присъстват на Пазара. SaproHumus ускорява обменните процеси както в растенията, така и в почвата, подобрява клетъчната мембрана и естествено ускорява растежа на растенията, чисто, без никаква синтетика, като в същото време, подобрява при това трайно, качественият състав на почвата. Качественият състав на почвата се определя от количеството хумус в нея. Колкото е по-голямо съдържанието на хумус, толкова е по-добра почвата. - лоша е почвата, със съдържание на хумус, от 0 до 2-2,5%. Нула това е пясъкът. - хубава е почвата, със съдържание на хумуса от 3,2% и повече. Хумусът придава черният цвят затова и чернозема се смята за най-добрата почва. SaproHumus повишава с природни натурални средства съдържанието на хумус в почвата. Благодарение на физическата си основа, в която присъстват голямо количество хуминови и фолиеви киселини, аминокиселини и други: - аминокиселините са до 8%, - хуминови и фолиеви киселини до 15%, - голямо количество органичен въглерод - не по-малко от 28-29%. - съставната му част не по малко от 75% са органични вещества. Когато SaproHumus попадне в земята и се смеси с почвата, той рязко увеличава поглъщащата способност на земята, насищайки я с дефицитни органични съединения, акумулира и задържа вода, която отдава на растенията постепенно.

SaproHumus се внася чрез метода на разпръскване и дисковане, тоест леко прекопаване, за да може да се окаже в зоната на коренната система на растенията, на дълбочина 7-10 см, максимум 15 см. Смесва се с местната почва и е подходящ абсолютно за всички видове растения - цветя, билки, плодове, зеленчуци и т.н. Подходящ е за всички растения заради натуралните съставки, голямото количество природни киселини и огромното количество микробактерий. Микробактерийте от своя страна преобразуват азота от въздуха и този, който вече се намира в почвата, както и фосфора и калия, във форма подходяща за усвояване от растенията.

Посевите, ежегодно се торят, но растенията усвояват максимум до 30% , (без значение карбамид, амониева селитра и т.н.). Останалото количество остава в почвата. Сапропелът и съдържащите се в компоста бактерии помагат тези остатъчни вещества да се усвояват от растенията.

Предназначен за:

- фундаментално подобряване на агрохимичните показатели на всички видове почви.

- За значително увеличаване на реколтата, при всички култури в земеделието, градинарството

- оранжерийните стопанства, овощните градини, декоративната растителност и озеленяването, в отглеждането на

- цветя и т.н.

  • дългосрочно действие 5 -7 и повече години (в зависимост от прилагането му)
  • намалява нуждата от напояване при всички видове култури с повече от 50%
  • увеличава добива
  • автентични вкусове на продуктите
  • значително увеличава трайността на продуктите.

B-TU-002
11 Артикула
Нов
СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ