СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ

Засенчващи мрежи

Засенчващи мрежи

Подкатегории

Активни филтри

Плетена мрежа за сянка. Идеална мрежа за засенчване на зеленчуци.

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При порръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат
  • При заявка на цяла ролка 10% отстъпка

Засенчваща мрежа 65%

0 Review(s)
Цена 1,35 лв.

Плетена мрежа за засенчване на тенти, навеси, беседки.

Подходяща и за ограда

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • При порръчка е необходимо да изберете желаната широчина
  • Умножете желаната дължина по избраната широчина и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат

Засенчваща мрежа Frangisole 90

0 Review(s)
Цена 2,60 лв.

Плетена мрежа за сянка. Идеална мрежа за засенчване.

  • Посочените цена и количество са за квадратен метър
  • Умножете желаната дължина по широчината и впишете полученото число в прозореца за заявка
  • Дължината на мрежата може да бъде само кръгъл метър. Сантиметри не се режат
  • При заявка на цяла ролка 5% отстъпка

Какво представляват засенчващите мрежи

Мрежите срещу слънце, известни още като слънце защитни мрежи, са специализирани мрежи, които се използват за регулиране на слънчевата светлина и топлина, която достига до определени обекти или растения. Те предоставят редица ползи и приложения:

Засенчващите мрежи са налични в различни цветове, дебелини и структури, което позволява на хората да изберат подходящата мрежа за тяхната конкретна нужда и естетичен вкус. Те се използват както за домашни, така и за комерсиални приложения и предоставят важен инструмент за регулиране на слънчевата светлина и топлина.

За какво се използват

Мрежите срещу слънце се използват, за да се намали интензивността на пряката слънчева светлина, която попада върху определени обекти, например растения, мебели, автомобили, хора и др.Те могат да помогнат за поддържане на по-стабилна температура в сгради и обекти, като предотвратяват прегряването през горещите летни месеци.

Защита на растения: Мрежите могат да предпазят растенията от изгаряне и изсушаване, като намаляват интензивността на слънчевото излъчване и намаляват изпарението на вода от почвата.

Предпазване на открити площи: Те могат да се използват, за да се предпазят открити площи като тераси, басейни, спортни игрища и градински площи от слънчева светлина и топлина.

Енергоспестяване: С помощта на мрежите за сянка може да се намали нуждата от климатични системи и охлаждащи устройства в сгради, което води до икономии на енергия.

Защита на автомобили: Мрежите срещу слънце се използват за предпазване на автомобилите от избледняване на боята, нагряване на интериора и други неблагоприятни въздействия на слънчевата светлина.

Външна декорация: В определени случаи, засенчващите мрежи могат да бъдат използвани като декоративни (скриващи) огради на дворове, тераси и градини.

Предимства на мрежите за сянка

Мрежите за сянка или засенчващи мрежи предлагат няколко полезни предимства и се използват в различни области. Ето някои от тези предимства:

Засенчващите мрежи  регулират количеството светлина, което достига до растенията. Това позволява на земеделците и градинарите да контролират осветеността на културите си, което е полезно при отглеждането на растения, чувствителни към слънчева светлина.

Не са малко случаите, при които потребителите купуват засенчваща мрежа, с която да направят навес върху своя кът за релакс в градината. 

Засенчването с мрежи намалява изпарението на вода от почвата, което може да помогне за икономия на вода, особено в сухи региони.

Мрежите могат да предпазят културите от насекоми и птици, които могат да нарушат реколтата или да предизвикат повреди на растенията.

Мрежите могат да предпазят растенията от вятър и/или градушка, което може да намали риска от физически увреждания на реколтата.

Използването на мрежи за сянка може да подобри условията за отглеждане на растения и да повиши устойчивостта на селскостопанските или градински  култури.

Мрежите за сянка могат да бъдат използвани като декоративен елемент в градината или на терасата, което добавя естетика към пространството.

Характеристики и приложение на засенчващите мрежи

Засенчващите мрежи  предоставят разнообразни ползи и могат да бъдат пригодени за конкретните нужди и условия на съответната област или култура. Те се използват както в селскостопанския, така и в градинският  сектор, както и за различни приложения извън тях, където е необходимо контролиране на осветеността и температурата.

Засенчващите мрежи, наричани още мрежи за сянка или слънцезащитни мрежи, са специално проектирани материали, които се използват за регулиране на светлината и температурата в различни среди. Ето някои от техните характеристики и приложения:

Характеристики на засенчващите мрежи:

Плътност на мрежата: Засенчващите мрежи се предлагат в различни степени на плътност, което определя количеството светлина, което може да преминава през тях. По-плътните мрежи предоставят по-голямо засенчване.

Материал: Те са изработени от издръжливи материали - полиетилен, които са устойчиви на атмосферните условия и ултравиолетовите лъчи.

Цветове: Засенчващите мрежи са често в черен или зелен цвят, като тези цветове предоставят по-голямо засенчване и абсорбция на светлината.

Порьозност: Мрежите могат да бъдат с порьозност (процент на отворите) от около 30% до 90%, в зависимост от нуждите за засенчване и вентилация.

Приложения на засенчващите мрежи:

Земеделие и градинарство: Засенчващите мрежи се използват в селскостопанския сектор и градинарството за засенчване на растения. Те регулират количеството светлина и температурата, подпомагайки растенията да растат под оптимални условия.

Парници и оранжерии: Мрежите за засенчване се използват в парници и оранжерии, за да се предотврати прегряването и изгарянето на растенията, особено през летните месеци.

Селскостопански структури: Те се прилагат и в селскостопанските структури, като ферми и стопански сгради, за поддържане на оптимални условия за животните и съхранение на стоки.

Сгради и обекти: Засенчващите мрежи могат да се използват в сградите и обектите за регулиране на вътрешната температура и намаляване на консумацията на енергия за климатизация.

Декорация и архитектура: В някои случаи мрежите за засенчване могат да бъдат използвани като декоративен елемент в архитектурата, за да предоставят интересен визуален ефект или да прикрият нежелани обекти.

Засенчващите мрежи предлагат разнообразни приложения и помагат за поддържане на комфортни условия както в селскостопанския сектор, така и в различни други области. Техният избор и конфигурация зависят от конкретните нужди и условия на средата, в която се използват.